سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مجلات معتبر علمی
 
قالب وبلاگ

 



یکی از ملاک‌های تعیین کننده پرستیژ علمی مجلات ایمپکت فاکتور است. بر این اساس است که بسیاری از پژوهشگران علاقه دارند در مجله‌ای به چاپ مقاله بپردازند که دارای ایمپکت فاکتور بالا باشد. در نهایت با توجه به دلایل ذکر شده این احتمال وجود دارد که کاربردهای صحیح و غلط از ایمپکت فاکتور مجله انجام گردد. 


در ادامه میخواهیم بررسی کنیم که کاربرد این ایمپکت فاکتور در تایید مجله و در نهایت مقاله در کجاست و از تاثیر های مثبت و منفی آن مطلع شویم؛


1. تعیین پرستیژ علمی مجله

 وقتی محققی می‌خواهد برای چاپ مقاله خود، یک ژورنال انتخاب کند، مجلات بسیار زیادی را پیش روی خود می‌بیند.ایمپکت فاکتور یا IF در این میان یک عامل مهم سنجش سطح اعتبار مجلات است که به پژوهشگر کمک می‌کند تا موقعیت و جایگاه علمی مجلات را بشناسد. به عنوان یک قاعده کلی، هرچقدر ضریب تاثیر یک مجله بالا باشد، به همان میزان پرستیژ علمی و کیفیت آن نیز بالا خواهد بود. بنابراین، مورد اول، یکی از استفاده‌های صحیح از ضریب تاثیر مجله است.


2. ارزیابی علمی و دانشگاهی

گهگاهی مسئولین دانشگاه برای اینکه به فردی بورس تحصیلی یا مزایای دیگری بدهند و یا اینکه فردی را از لحاظ علمی ترفیع کنند از ضریب تاثیر استفاده می‌کنند. به این معنی که اگر آن فرد در یک مجله با ایمپکت بالا یک مقاله چاپ کنند همین را به عنوان ارزش علمی فرد تلقی می‌کنند و تصمیم می‌گیرند. حال آنکه اگر فردی در شرایط دیگر دارای چندین مقاله بدون ضریب تاثیر و دارای آثار علمی غیر از مقاله باشد، رقابت را به حریف خود خواهد باخت.
باید مد نظر قرار دهیم که ضریب تاثیر نشان دهنده ضریب تاثیر مقاله نیست بلکه متعلق به مجله و تمامی مقالاتی که در آن چاپ شده‌اند است. گهگاهی دیده می‌شود که در سابقه یا آرشیو یک مجله چندین مقاله قوی از پژوهشگران صاحب نام درج شده است که مجله، ضریب تاثیر فعلی خود را بیشتر مرهون اثر آن نویسندگان است و مابقی مقالات اثر گهگاه ناچیزی بر افزایش ضریب تاثیر آن مجله می‌گذارند. بنابراین، استفاده از ضریب تاثیر مجله برای ارزیابی کیفیت علمی یک فرد نمی‌تواند ملاک کافی باشد. در نهایت می‌توان این مورد را جزو موارد استفاده ناصحیح از ضریب تاثیر قلمداد نمود.


3.  انتخاب مجلات برای کتابخانه‌ها

 هزاران ژورنال هم اکنون وجود دارند که دوست دارند نسخه‌ای از مجلات آنها در کتابخانه‌های معتبر باشد. ضریب تاثیر این امکان را به مسئولین کتابخانه ها می‌دهد تا بتوانند از بین مجلات مختلف  و متقاضی، آن مجلاتی که دارای ضریب تاثیر بالایی هستند را انتخاب نمایند. بنابراین، مورد دوم نیز جزو استفاده‌های صحیح از ضریب تاثیر مجله است.


[ دوشنبه 98/12/5 ] [ 1:18 عصر ] [ پارسا پیروزی ] [ نظرات () ]

 

 

 

دانشجویان و اساتید برای دریافت امتیاز مقاله یا تقویت رزومه علمی خود نیاز به چاپ مقاله در مجلات داخلی یا خارجی دارند.برای این کار ، دانشجو یا اساتید بایستی از اعتبار مجله مطمئن  باشند تا مقاله خود را در جای معتبری به چاپ برسانند.چاپ مقاله در مجلات بین المللی مراحل مختلفی دارد و اولین مرحله انتخاب مجله معتبر و مناسب با موضوع مقاله می باشد.


نشریات از لحاظ اعتبار به سه دسته تقسیم میگردند:

 1.مجلات معتبر و مورد تایید وزارت علوم

 2.مجلات نامعتبر

 3.مجلات جعلی


منظور از شاخص‌ یا شناس? جعلی یا نامعتبر چیست؟

شاخص‌های جعلی  مانندImpact Factor جعلی با هدف اعتباربخشی به مجلات نامعتبر (مجلات چپاولگر یا Predatory Journal) بوسیله برخی اشخاص یا شرکت ها ایجاد می شود. برخی شاخص‌های جعلی عبارت‌اند از:


  • Index copernicus
  • Institue for Science Information (ISI)
  • International Scientific Institue (ISI)
  • International Scientific Indexing (ISI)
  • General Impact Factor (General IF)
  • Universal Impact Factor (Universal IF)
  • Global Impact Factor (Global IF)


مجلات جعلی (Fake Journal):

 

  1.  ISSN این مجلات را در پایگاه های ISI,ISC,SCOPUS , PUBMED سرچ نمایید.

     2.سایت این مجلات را سرچ نمایید و ببینید به کدام پایگاه ها لینک می شوند.

     3.از لحاظ حوز? موضوعی مقالاتی که به ظاهر در این نوع مجلات چاپ شده اند را بررسی نمایید. معمولا این نوع مجلات یک حوزه مشخصی ندارند و در هر موضوعی می توان در این سایت مقاله پیدا کرد.


مجلات چپاولگر (Predatory Journal):


  • بررسی هزینه چاپ مقاله در مدت کوتاه
  • بررسی بازه زمانی داوری و انتشار
  • تعداد مقالات چاپ شده در هر شماره
  • بررسی نحوه درج وابستگی سازمانی و نشانی ویراستاران
  • ورود به سایت مجله و مشاهد? شاخص یا شناس? جعلی


برای بررسی اعتبار مجلات بایستی به آخرین لیست هایی که ازسوی نهاد های زیر صادر می گردد مراجعه نماییم:


 

  1. مرکز برنامه ریزی و سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم و تحقیقات فناوری(https://rppc.msrt.ir/fa)
  2. دفتر گسترش تولید علم دانشگاه آزاد اسلامی (http://rvp.iau.ir/sp/) 
  3. مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت ،درمان و اموزش پژشکی (http://blacklist.research.ac.ir/

  

 

دانشگاه آزاد اسلامی معمولا هر ماه یا هر دو ماه یک بار لیست جدیدی صادر می نماید اما وزارت علوم و بهداشت معمولا هر سال یک بار لیست مجلات معتبر و نامعتبر خود را اعلام می 

کند.



[ پنج شنبه 98/12/1 ] [ 1:36 عصر ] [ پارسا پیروزی ] [ نظرات () ]
          

.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

لینک دوستان
امکانات وب


بازدید امروز: 3
بازدید دیروز: 13
کل بازدیدها: 13903

  • بک لینک دائمی | فال تاروت